2015. június 21., vasárnap

Laár András est Londonban

Történt, hogy felfedeztem a Stage in London szinházat a facebookon.
http://stageinlondon.com/rolunk-about-us
Magyar előadókat hívnak meg. Nem jutott eszembe hogy mi is elmehetnénk, egészen addig míg Laár András műsorát nem kezdték ajánlgatni.
Ó nem először még akkor sem.
Viszont Ádám eléggé kedveli a műsorát, amikor mint Besenyő M I V István megjelenik .. mi tagadás  rendkívül vicces.
Szóval Ádám ajándékba kapott jegyeket a londoni előadásra. Tőlünk. És a mi jegyeinket is ajándékba kapta, hogy ne kelljen egyedül mennie. Na ugye micsoda rendesek vagyunk.
 A lányok hitetlenkedve kérdezték, és ott mindenki magyarul fog beszélni? Itt Angliában? Hihetetlennek tűnt számukra hogy ilyesmi megtörténhet.

 Kidolgoztuk az utazási tervet, mert az előadás egy szép vagy nem annyira szép de mindenképpen pénteki napra esett.
 Kicsit előbb eljövünk a munkahelyről, fájó szívvel persze, aztán a lányokat a sulinál felvesszük, mert ők nem akarnak hiányozni egy kicsit sem... és meg sem állunk Londonig.
Vacsora a kocsiban..

A helyszínről azt képzeltem valami kis kultúrház vagy előadóterem.. De ez az is, meg nem is.
Ez a  Szent István Magyarház.
Valójában az angliai katolikus magyarok központja, egy régi iskolaépüert amit átalakítottak.
A cél az alapításnál, ami még az ötvenes években volt, a magyarok közösségének erősítése és egymás segítése volt. Az eredeti központ a Notting Hillen alakult, de 2000 után olyan sok magyar érkezett Angliába, hogy nagyobb helyre volt szükség.
Akkor költöztek ebbe a házba. A földszinten egy háromszázfős előadóretem az emeleten kápolna és a lelkész lakása...

Kép az internetről
 Oadértünk. A ház előtt parkoló is van ami nagy szó ebben a városban, de telán máshol is.
 Nagy kopott barátságos épület, a bejárat felett magyar zászlót lenget a szél mellette Mária kép. Belépve barátságos a fogadtatás, oldalt büfé pogcsával és kávéval másik oldalon magyar borokkal..
A színpad valóban iskolaira emlékeztet.
 A közönség megtöltötte a nézőteret. Mindenki ismerkedett és beszélgetett ennyi magyar ember!! Még a lányaim is megjegyezték nagyon jó az atmoszféra..
A büfés kedvesen mosolygott és amikor elfordult sem olvadt le a mosolya, pedig sokan álltak jöttek mentek kértek ezt vagy azt.. vendégül látott nem csak kiszolgált.
Az előadást nem kell részletezni, valószínűleg semmi új nem volt benne amit ne láthattunk volna már valamikor a tévében, mégis annyira vicces volt hogy az arcunk megfájdult a nevetéstől...  Igen a lányoknak is... Elképesztően blőd és nagyon mulatságos.
Amikor még készültünk voltak kételkedő gondolataim azzal kapcsolatban, hogy a lányaim érteni fogják-e? A poénok nagy része szóvicc.
 Hát kérem értették.
 Nem mindet, pl  hogy a Sir Morton sír. Már 1789 óta. Azt mondjuk nem.  Mert az angol szavakat angolul olvassák ha magyar szövegben is látják. Neki ez sohasem sír... hanem szőr.

Kép az Internetről A legjobban a nyálon lőtt lány balladája tetszett nekik, ami csaknem húsz éves alkotás még a Galla énekelte a Hollószinházban.. de ez igazán nem számít, hiszen az előadás nagyon jó volt ez a Laár jól énekel.

Végül mint minden, ez is végetért. Még pár visszatapsolás KFT dalok... jó hangulat...
a Stage in London a születésnapját ünnepelte ezen a napon, ezért gyönyőrű tortát gurítottak be és a főszervező hölgy elérzékenyülve osztogatta a narancssárga krémes sütiket. Mi nem kértünk, és távozni készültünk. Na ekkor jött a neheze, a parkoló szépen megtelt és bár a hely elsőre elégnek látszott, a végére  mégsem volt elég.
 Na  mindegy nem lehetett kifordulni. Ádám bement hogy megtalálja a az akadályozó autó tulajdonosát, de reménytelen volt.
Próbáltam veszényelni, tudjátok hogy,  kicsit még jöhetsz..összezárom a kezem... nem vissza... jajj...
Hát ez nem működött. A másik oldalra is kellett volna valaki...
Akkor jött egy kis nő aztán egy fiatal férfi majd még mások, mire körbenéztünk szinte körbevették az autót a segítő irányitók és valóban milliméterekre a másik kocsiktól kisegítettek bennünket.
Hogy, a ház egymás segítésére bíztató atmoszférája hatott-e így, vagy nem, a benti jó hangulat folytatódott-e még az épület előtt is, hogy mindenki segíteni akart és segített is.... Ki tudja.
 Indulhattunk haza.. Szép este volt.
2 megjegyzés:

  1. Köszi Ágika, néha kell valami ami kikapcsolja és feldobja az embert Ez egy ilyen vidám este volt,

    VálaszTörlés